DOMOTICA (huisautomatisering)

Domotica (ook wel huisautomatisering) is het domein van huiselijke elektronica. Het woord "domotica" is een samentrekking van het Latijnse woord domus (huis) en tica wat afkomstig is van informatica, telematica en robotica. De officiële definitie van domotica is: De integratie van technologie en diensten, ten behoeve van een betere kwaliteit van wonen en leven. Bij domotica draait het dus niet alleen om integratie van techniek en bediening in de woning, maar ook om de dienstverlening van buitenaf naar de woning.

Domotica houdt in dat sensoren instaan voor de bediening van bijvoorbeeld verlichting, verwarming, gordijnen of een koffiezetapparaat door tussenkomst van een processor. Dat kan een onafhankelijk systeem zijn, maar ook uw beveiligingssysteem. Domotica zijn de mogelijkheden van de industriële bedrijfsautomatisering toegepast op een woning.

Waarom kiest u ons?

Wij gebruiken het X10-concept voor uw huisautomatisering.

Het zogenaamde X10-protocol is ongelooflijk simpel (elke unit krijgt een eigen "adres") en bestaat al vanaf de jaren '70.

Het schakelen van allerhande zaken in uw huis kan direct en indirect plaatsvinden en volledig worden geintegreerd met uw beveiliging en lifestyle.

Nooit meer zelf het licht aandoen!

Uw verlichting kan worden gekoppeld met uw beveiligingssysteem